StoryEditor

SDP BiH i Naša stranka potpisali Sporazum o osnivanju BH bloka

Piše D  /  20.06.2019., 11:06h

Svrha osnivanja Bloka,  kako se navodi u sporazumu, jeste koordinirano političko djelovanje stranaka članica Bloka u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i političkom aktivizmu na svim razinama.

Blok je otvoren za suradnju i pridruživanje drugih stranaka koje njeguju iste ili slične vrijednosti, unutarnju strukturu i ideale izražene u Programskim opredjeljenjima Bloka.

Nikšić i Kojović su kazali kako su su u proteklom periodu ostvarili suštinski kvalitetan, dobar i iskren odnos i suradnju. Naveli su da se radi se o tehničkom sporazumu koji regulira funkcioniranje SDP-a i Naše stranke u BH bloku, te koji omogućava pridruživanje drugih članova koji će ulaskom u BH blok postati potpuno ravnopravni članovi.   

Najavili su da se u srpnju može očekivati politički manifest BH bloka i da će u rujnu njegovi predstavnici krenuti u obilazak cijele BiH.

- Politički manifest je nešto što možemo tretirati i nekom vrstom programa BH Bloka. Želja nam je da okupljamo sve one koji su spremni u ovom trenutku raditi na integraciji BiH, a ne na podjelama, da ne tražimo ono što nas razlikuje, nego ono što nas spaja – kazao je Nikšić.     

BiH je, kako je istaknuo, potrebno učiniti "normalnom zemljom bez obzira kako se tko zove".

- Nije cilj BH Bloka da okupi samo građane BiH koji su socijaldemokrati ili socijalliberali. Ovo je pokušaj da se okupe Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali građani koji smatraju da današnja BiH nije zemlja za koju su se borili u ratu i da BiH može mnogo bolje izgledati nego što je to danas – kazao je Kojović.

Naveo je da nas „ovaj sustav koji imamo samo dodatno dijeli, tjera u svađu i da proizvodi siromaštvo“. U BH blok, kako je dodao Kojović, dobrodošao je svako tko je spreman razgovarati o nekoj drugoj, boljoj, građanskoj BiH, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:36