StoryEditor
marićeva inicijativa

SDA želi da Nelson i Sattler postanu počasni građani Mostara

Piše Fena  /  17.11.2021., 12:19h
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić (SDA) na jučerašnjoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuo je inicijativu za dodjelu priznanja počasni građanin za Erica Nelsona, veleposlanika SAD-a u Bosni i Hercegovini, i Johanna Sattlera, šefa izaslanstva i posebnog predstavnika EU u BiH, priopćeno je u srijedu iz mostarskog Gradskog vijeća.

Navodi se kako su odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar, podrška u velikom broju projekta na procesima jačanja demokracije u Gradu Mostaru, suradnja na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog jedne ovakve inicijative.

"NJ.E. Eric Nelson i Johann Sattler dokazali su se istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem želim da im odamo javno priznanje za počasne građane Grada Mostara. Uz značajnu suradnju s prijateljima Mostara kakvi su oni Grad može i postiže više na planu jačanja svoje demokracije, ekonomskog razvoja i unaprjeđenja kvalitete života građana. U moje ime, a nadam se i Gradskog vijeća, hvala kroz jedan simboličan čin javnog priznanja", istaknuo je Marić. 

Predsjednik Gradskog vijeća će na sljedećoj sjednici načiniti i predložiti Odluku kojom bi Gradsko vijeće potvrdilo ovu inicijativu i odalo javno priznanje, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:35