Article_Top_970x250

SDA: Zabrinuti smo zbog naoružavanja Hrvatske, kupuju avione i tenkove, Izetbegovićeve izjave normalne

neće na sjednicu parlamenta bih

SDA: Zabrinuti smo zbog naoružavanja Hrvatske, kupuju avione i tenkove, Izetbegovićeve izjave normalne

tra 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(foto: N1)

Amir Fazlić, šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PS BiH na današnjoj press konferenciji je kazao kako je SDA zabrinuta zbog naoružavanja Hrvatske i Srbije te da su Izetbegovićeve izjave o naoružanju normalne.

Klub zastupnika SDA na današnjoj press konferenciji potvrdio je kako neće prisustvovati sjednici Zastupničkog doma PS BiH čija tema treba biti rasprava o ratnohuškačkim izjavama Bakira Izetbegovića, predsjedatelja Predsjedništva BiH i predsjednika SDA. Amir Fazlić, šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PS BiH kazao je kako je SDA zabrinuta zbog naoružavanja Hrvatske, Srbije, Milorada Dodika i paravojnih formacija u RS-u.

"Sjednica je nepotrebno sazvana, nepotrebni troškovi se stvaraju, u moru problema da se ovim bavimo i pored aktualnih tema koje treba da rješavamo za BiH, oova sjednica nije trebala biti sazvana", rekao je Amir Fazlić, šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PS BiH.

Fazlić je napomenuo kako Izetbegovićeve izjave nisu rečene u prijetećem tonu niti po toj osnovi.

"Ove izjave, navodne izjave,nisu rečene u tom tonu, normalna izjava predsjednika i člana Predsjedništva BiH o rezultatima namjenske industrije, nisu to nikakve prijetnje, nego je cilj bio informirati o stanju namjenske industrije koja bilježe dobre rezultate u cijeloj BiH", istaknuo je Fazlić.

U međunarodnim sporazumima postoji u paritet u smislu razvoja oružanih snaga BiH, Srbije i Hrvatske te je Fazlić izrazio zabrinutost zbog onoga što se tamo dešava u dvije susjedne zemlje svjesni da se tamo kupuju avioni i i tenkovi. 

"Zabrinuti smo onim što se dešava u Hrvatskoj i Srbiji, kupovanje aviona, tenkovi, a s druge strane je BiH prilično zaostala, zabrinuti smo zbog izjava Milorada Dodika i paravojnih formacija", izjavio je Fazlić.

Šef kluba zastupnika SDA napomenuo je kako je hitno sazvana sjednica Zastupničkog doma PS BiH skretanje pažnje sa stvarnih problema i namjera Milorada Dodika.

"SDA je oprijedjeljena za izgradnju suživota u BiH, u tom smislu ćemo nastaviti i dalje", zaključio je Fazlić

R.I. / Dnevnik.ba 

Article_Bottom_970x250