StoryEditor
negiranje genocida

SDA traži smjenu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića

Piše fena  /  23.05.2024., 16:29h

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine uputio je u proceduru Inicijativu za smjenu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.

Inicijativa za smjenu upućena je jer je Nešić, gostujući 21. svibnja 2024. godine na jednoj srbijanskoj televiziji, vrijeđao žrtve i negirao genocid u Srebrenici, priopćeno je iz Kluba zastupnika SDA.

U priopćenju se navodi da posljednji istup Nenada Nešića nije prvi ispad kojim pokazuje da nije dostojan funkcije koju obnaša, ali je naročito uvredljiv za žrtve genocida, te je nužna njegova smjena s pozicije ministra sigurnosti BiH.

- Nešić je ovim istupom počinio krivično djelo propisano članom 145a stav 1, stav 3, stav 4, stav 5 i stav 7 Kaznenog zakona BiH, te Klub SDA poziva Tužiteljstvo BiH da pokrene krivični postupak protiv njega. Klub SDA traži od rukovodstva Zastupničkog doma da Inicijativu za smjenu uvrsti na dnevni red prve naredne sjednice, a od poslanika ostalih parlamentarnih stranaka, naročito onih koji su glasali za Nešićevo imenovanje na poziciju ministra sigurnosti BiH, očekujemo da podrže navedenu Inicijativu - navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

18. srpanj 2024 11:19