StoryEditor

SDA traži hitno usvajanje proračuna Federacije BiH

Piše D  /  04.02.2019., 05:02h

Stranka demokratske akcije (SDA) traži hitno usvajanje proračuna Federacije BiH, najkasnije do 10. veljače.

- Smatramo da to može uraditi i aktuelni saziv Doma naroda Parlamenta FBiH, ukoliko se u skorije vrijeme ne završi proces imenovanja izaslanika za novi saziv - priopćeno je iz te stranke.

U priopćenju se navodi da, u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH o kontinuitetu institucija, tzv. „stari sazivi“ imaju puni legitimitet i legalitet da donose odluke, sve dok se ne konstituiraju novi sazivi.

Stoga, SDA poziva predsjedavateljicu Doma naroda Parlamenta FBiH Lidiju Bradaru (HDZ) da do 10. veljače sazove sjednicu kako bi proračun Federacije za 2019. godinu bio usvojen.

Iz SDA navodi da je nedopustivo da se usvajanje proračuna koristi za bilo kakva politička uvjetovanja i svako dalje odgađanje predstavljalo bi opasno političko poigravanje, s nepredvidivim posljedicama.

- To je pokazala i situacija u sredinama ugroženim poplavama, gdje zbog neusvajanja proračuna Civilna zaštita FBiH nije mogla iskoristiti sve kapacitete kako bi pomogla građanima čiji su životi i imovina ugroženi elementarnim nepogodama - navodi se u priopćenju, prenosi Fena.

Dodaje se da je opravdana i sve veća uznemirenost najugroženijih kategorija građana, kojima je socijalna podrška iz proračuna FBiH jedini izvor primanja i od čega ovisi egzistencija njihovih obitelji.

U skladu s povjerenom odgovornošću i obvezama prema građanima, SDA poziva i sve druge političke subjekte u Federaciji da podrže hitno usvajanje proračuna - priopćeno je iz te stranke.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:08