StoryEditor

SDA: Svjesno smo krenuli protiv interesa Hrvata vjerujući u jedinstvo svebošnjačke koalicije

Piše D  /  29.07.2018., 05:07h

Rat priopćenjima između SDA i SDP-a u vezi zakona o razvojačenim borcima i braniteljima oporezivanju igara na sreću.

"Umjesto magle koju nude u svojim priopćenjima, iz SDP-a su dužni dati odgovor: jesu li za razvojačene borce ili za enormno bogate vlasnike kladionica? Jednom su oborili zakon o oporezivanju igara na sreću. Sada ponovo imaju priliku da glasaju, i neka kažu na čijoj su strani. Taj odgovor ne moraju dati nama, ali su ga dužni dati građanima. Neka izađu na teren i odgovore narodu na to pitanje, umjesto što iz sarajevskih kafana prosipaju jeftini populizam, demagogiju i smutnju, pokušavajući skrenuti pažnju sa te teme", navode iz SDA, prenosi N1.

"Što se tiče Zakona o izbornim jedinicama, znali smo svi od početka da neće biti lako taj zakon usvojiti u Domu naroda zbog mehanizama blokade koje HDZ tamo ima na raspolaganju. Ali smo svjesno krenuli u tu bitku vjerujući da jedinstvenim djelovanjem SDA, SBB, SDP, DF i Naše stranke možemo otkloniti te blokade. I još uvijek je to moguće uraditi", poručuju.

"Ali, izgleda da su se u SDP-u pokolebali već na prvoj prepreci i krenuli da prikupljaju jeftine političke poene. Ovo je pitanje na kojem se svi moramo izdići iznad stranačkih interesa i iznad populizma, i djelovati jedinstveno da bi zakon bio usvojen", priopćeno  je iz SDA.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:54