Article_Top_970x250

SDA SE UVRIJEDILA Zašto nas Inzko izjednačava sa SNSD-om, mi nismo odgovorni za zastoje?

oglasili se priopćenjem

SDA SE UVRIJEDILA Zašto nas Inzko izjednačava sa SNSD-om, mi nismo odgovorni za zastoje?

stu 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Stranka demokratske akcije priopćila je danas da je, iako se u posljednjem izvještaju koji je visoki predstavnik Valentin Inzko podnio Vijeću sigurnosti nalaze brojne točne ocjene o stanju u BiH, potpuno nejasno kako je "Inzko došao do formule koja sugerira da su svi u zemlji odgovorni za zastoje".

 - Bilo bi dobro da aktualni visoki predstavnik objasni što je krivica SDA pa nas se izjednačava sa SNSD-om, osim stalne potrebe da se izjednačavaju svi u BiH, i krivica raspoređuje na “strane” . navodi SDA u priopćenju.

S obzirom na to da je jako dugo u BiH i da savršeno poznaje ovdašnje  prilike, Inzko je, kako ističe SDA, morao koristiti precizne, jasne i određene formulacije kada je u pitanju karakterizacija politika.

Kako navode dvosmislenom formulacijom, Inzko je otvorio prostor za stvaranje pogrešne percepcije, te izjednačavanje politika koje brane Ustav i zakone i onih koji narušavaju Ustav i zakone.

- Svakome tko iole prati događanja u BiH jasno je da je SNSD sa svojom politikom opstrukcija glavni izvor krize, što je vrlo jasno konstatirao u svome izvještaju specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Matthew Palmer, za razliku od aktualnog visokog predstavnika kojem očigledno iz političkih razloga trebaju “sukrivci”, navodi se u priopćenju SDA.

Dnevnik.ba