StoryEditor

SDA Sarajevo: Ivana Marić je priznala "jaransko uhljebljivanje"

Piše D  /  02.04.2021., 07:04h

Nakon odustajanja tzv. Četvorke, a danas Trojke, od njenog imenovanja za dogradonačelnicu grada Sarajeva, i to tek nakon pritiska javnosti zbog uvredljivih izjava o jednom cijelom narodu, nazivajući ga "nepostojećim" i onima koji su “sebi izmislili naziv Bošnjaci da ne bi bili samo muslimani”, očekivala se isprika Četvorke zbog njene kandidature.

Međutim, umjesto očekivanih osuda, nju je M-tel vlada nagradila.

"Istovremeno, Marić je u svojoj izjavi da ju je predložio njen, kako navodi, drug Damir Marjanović, priznala da ova većina na odgovorne pozicije imenuje kadrove po “drugarskoj osnovi", te da rade upravo ono što fakturiraju drugima. Pravdajući svoje imenovanje time da je “zaljubljenik kazališta”, pa je stoga valjda logičan slijed događaja imenovanje za predsjednicu Nadzornog odbora tako važne kulturne ustanove, je vjerojatno i logično u slučaju Ivane Marić jer je, pretpostavljamo, nakon što je ustanovila da je zaljubljenik analiza sebe istim principom proglasila analitičarkom", poručuju iz SDA.

ŽO SDA Sarajevo izražava žaljenje zbog činjenice da profesor Damir Marjanović, prije svog prijedloga, nije razmislio o uvredljivim izjavama Ivane Marić o građanima naše zemlje, a zbog kojih je Ivana Marić ostala bez dogradonačelničke pozicije, te da svoju poziciju u vlasti koristi za favoriziranje svojih prijatelja.

Građani Županije Sarajevo, naročito ona većina na koju su se odnosile uvrede Ivane Marić, nisu zaslužili takav odnos, zaključili su iz SDA.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:52