StoryEditor
reagirala Prašović Gadžo

SDA sabotirala sastanak o izbornoj reformi BiH i funkcioniranju Federacije, evo što su napravili

Piše Desk  /  06.12.2021., 14:56h
Danas su predstavnici političkih stranaka zastupljenih u Parlamentu FBiH trebali razgovarali o pitanjima izborne reforme i funkcioniranja Federacije BiH, pokrenutim na prošlotjednom sastanku stranačkih čelnika hrvatskih i bošnjačkih stranaka s izaslanikom za izborne reforme SAD-a Matthewom Palmerom i direktoricom u Europskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst. Međutim, na sastanku se nije pojavio nitko od predstavnik SDA.

SBB je demonstrativno napustila sastanak federalnih parlamentaraca, koji se ne kraju, bez obzira što se radi i o samom funkcioniranju Federacije BiH, nije mogao ni održati bez jednog od ključnih aktera.

Tim povodom oglasila se i zastupnica SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sanela Prašović Gadžo na svom Facebook profilu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

„Upravo sam napustila sastanak organiziran u zgradi Parlamenta FBiH temeljem prošlotjedne inicijative diplomata Palmera i Eichhorst. Naime, na sastanak su došli politički predstavnici oporbe i HDZ-a dok SDA političara nije bilo.

Na moje pitanje zašto nema SDA, odgovor je glasio da njih predstavlja tajnik Doma naroda PFBiH gosp. Hadžiavdić.

Rekla sam da državni službenik ne smije i ne može biti predstavnik političke stranke čak ni kao stručnjak. SBB neće sudjelovati u lažnoj slici razgovora dok SDA u biti krade vrijeme od građana.

Mi smo ozbiljna stranka i ne pristajemo na neodgovorno ponašanje ključnih aktera i na SDA manipulacije.

Zato sam napustila sastanak!“, napisala je SBB-ova zastupnica.

Osim o izbornoj reformi, federalni parlamentarci trebali su danas razgovarati i o ključnim pitanjima vezanima za funkcioniranje FBiH, međutim, ništa od toga nije realizirano zbog SDA odluke da ne pošalje nikoga od svojih predstavnika.

Dnevnik.ba

09. lipanj 2023 14:10