StoryEditor

SDA prosrpske stranke u Crnoj Gori usporedila s vragom

Piše D  /  02.09.2020., 01:09h

"S velikom zabrinutošću pratimo izljeve mržnje, netrpeljivosti i ksenofobije koje na ulicama crnogorskih gradova ispoljavaju pristalice velikosrpskih političkih stranaka, a čija su meta prevashodno Bošnjaci. Slike koje gledamo i poruke koje slušamo, neodoljivo nas podsjećaju na devedesete godine prošlog stoljeća i velika su opomena za ono što bi moglo uslijediti ako velikosrpska ideologija, uz pomoć drugih opozicionih stranaka, uspije zavladati Crnom Gorom", saopćili su iz SDA.

Na prijetnje "novom Srebrenicom“ u Pljevljima, poručuju, ne smije nitko ostati ravnodušan, niti se takve prijetnje, u ovakvom društvenom ambijentu kakav je nastao u Crnoj Gori nakon proteklih izbora, smiju ignorirati.

"Institucije države Crne Gore moraju zaštititi Bošnjake u Pljevljima i hitno identificirati nasilnike, jer je potpuno nedopustivo da oni budu prepušteni na milost i nemilost četničkim ekstremistima", poručili su..

Također, podcrtali su, politički lideri u Crnoj Gori moraju nedvosmisleno osuditi ovakve napade, a vidjeli smo da su to zasad uradili samo predsjednik Milo Đukanović i Bošnjačka stranka, dok ostali uporno izjednačavaju žrtve i nasilnike, pozivajući "sve strane“ na suzdržanost, čime namjerno zamagljuju situaciju i ohrabruju nasilje.

"Posebnu odgovornost snose političari Bošnjaci i Albanci bez čijih ruku se ne može ustoličiti ostrašćena nacionalistička vlast koja je svoje lice pokazala u Pljevljima. Tko s đavolom tikve sadi mora biti svjestan da izlaže i sebe i vlastiti narod đavolskom scenariju koji smo iskusili u bliskoj prošlosti", priopćili su iz SDA.

Kako smo objavili, neposredno nakon što su priopćeni rezultati izbora gdje su prosrpske stranke osvojile dovoljno mandata da uz pomoć Ujedinjene Reformske Akcije (URA), građanskog bloka koji predvodi Albanac Dritan Abazović formiraju vlast, počeli su izljevi mržnje i nacionalizma u pojedinim gradovima.

Tijekom noći su u Pljevljima razbijena stakla na prostorijama Islamske zajednice u Pljevljima te ispisane poruke "Selite se Turci".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:20