StoryEditor

SDA ponovo traži da se HNŽ otvori za prijem novih migranata

Piše D  /  11.12.2019., 03:12h

Hajdarović podsjeća autore spomenutih priopćenja da Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, na čijem čelu je ministrica Semiha Borovac, upravlja Centrom Salakovac, te da je u isključivoj nadležnosti Ministarstva i ministrice Borovac da raspolaže i popunjava kapacitet tog centra, u skladu s ovlastima.

- Centar Salakovac, kojim upravlja Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice uz značajnu pomoć domaćih i međunarodnih partnera, pozitivan je primjer načina funkcioniranja prihvatnog centra u kojem je pored smještaja i ishrane na bazi tri obroka dnevno osigurana i primarna zdravstvena zaštita, vakcinacija djece, neformalan vid obrazovanja kroz učenje jezika...- navodi izaslanica u Domu naroda Federalnog parlamenta u priopćenju za javnost.

Hajdarović, istovremeno, upozorava kako se institucije Županije ne mogu stavljati iznad državnih institucija i ministarstava.

- U priopćenju ministarstva MUP-a HNŽ kaže se da ‘ne dolazi u obzir dovođenje migranata u Salakovac‘. Pozivam ministra MUP-a HNŽ da se informira, ukoliko ne zna, koje su nadležnosti MUP-a HNŽ, a koje Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH - navodi ona.

Citirajući Ustav ove zemlje, ministar Grubeša je danas jasno naznačio kako se ilegalni migranti ne mogu smjestiti u bilo koju lokalnu zajednicu ili županiju bez ranijeg odobrenja tih razina vlasti.

Također, bilo bi zanimljivo čuti zašto se kadrovi SDA toliko trude na prostor HNŽ-a dovesti veći broj migranata, odnosno, što sa takvim postupcima žele napraviti ili izazvati? 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:17