StoryEditor

SDA: Podržat ćemo novu Vladu Županije Sarajevo ako premijer bude Konaković

Piše D  /  28.11.2020., 04:11h

"Pozivamo Konakovića, koji već po ustaljenoj matrici puno priča, pravi se da sve zna, ali konstantno bježi od odgovornosti, da se prestane kriti iza Edina Forte (op. a. bivšeg županijskog premijera i člana Naše stranke) ili nekog drugog kandidata za premijera, nego da preuzme odgovornost i sebe imenuje na to mjesto", istaknuli su.

Naveli su da je mnogo razloga da se to dogodi.

"Razloga za to je mnogo, ali prije svega činjenica da je on osoba koja je 10 godina vladala Županijom Sarajevo, prvo kao šef kluba SDA u Skupštini ŽS-a, zatim kao županijski premijer, a onda i kao šef koalicije u Županiji u posljednje dvije godine", obrazložili su.

Smatraju da Konaković to treba uraditi i zbog krize u kojoj se nalazi Županija Sarajevo.

"Županija Sarajevo se nalazi pred teškim periodom. Osim dugogodišnjih problema koji su rezultat Konakovićeve vladavine, posljedice pandemije koronavirusa će se tek odraziti na Županiju Sarajevo. U takvim uvjetima neodgovorno je i kukavički postaviti na čelo vlade bilo koga bez ozbiljnog političkog iskustva", ocijenili su.

Imaju oš jednu poruku za Konakovića.

"Ako Konaković skupi hrabrosti i prestane se kriti iza nerealnih prijedloga i kadrovskih rješenja, a na koje će sutra svaliti krivnju za neuspjeh u vođenju Županije Sarajevo - kako je svaljivao i na SDA dok je u njeno ime loše vladao Županijom, te prihvati odgovornost za političku krizu u Županiji Sarajevo koju je sam prouzrokovao političkim trgovinama, i ako preuzme vođenje vlade, Klub SDA će ga, kao najveći klub u Skupštini, podržati, pa čak i glasati za takvu vladu", priopćili su iz SDA.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:27