StoryEditor

SDA-ovi ‘ODREDI SMRTI’ HARAJU BOSNOM: Zvizdić se povukao nakon prijetnji SDA-ovog Prevljaka?!

Piše D  /  01.06.2018., 03:06h

Iako nesuđeni kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavljuje da će u punom kapacitetu dati podršku kandidatu Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, te svom odustajanju daje politički kontekst, stvarni razlozi njegovog povlačenja iz utrke imaju sasvim drugu pozadinu.

“Imao sam drugačiji koncept o stranačkom izboru samog kandidata, koji nije trebao podrazumijevati kompleksne birokratske procedure. Upravo zbog toga sam povukao svoju kandidaturu. Ponovo bih to uradio”, kazao je Zvizdić.

Ali kako saznaje The Bosnia Times, iz krugova bliskih vrhu SDA, Zvizdić se povukao zbog prijetnji koje su mu upućene od strane Fikreta Prevljaka. Navodno ga je Prevljak uhvatio za kragnu od košulje i „šapnuo“ mu nešto zbog čega se Zvizdić predomislio i iznenada preko medija saopćio da povlači svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Prevljak je poznat kao siledžija zbog čega je veoma omražen kako u javnosti tako i u stranačkim strukturama. On je navodno isto tako na stranačkim skupovima prijetio Fahrudinu Radončiću kako ga treba „ucmekati“.

Iako se radi o kuloarskim tvrdnjama, ovo treba uzeti sasvim ozbiljno jer je više nego očigledno da unutar SDA djeluju „odredi smrti“ regrutirani od militantnih patriota poput Prevljaka. Prvo je Adil Osmanović, također nesuđeni SDA-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH, dobio lekciju kada su ga SDA-ove harambaše izbacile iz sale i fizički napale. Istraga nikad nije završena ikao je Bakir Izetbegović obećao tako nešto. Od tada je Osmanović koji je slovio kao lider protihićevske struje unutar SDA „klepio ušima“ i poslušno izvrašava stranačke zadatke.

Prije toga je Asim Sarajlić nasrnuo na Sadika Ahmetovića „uhvativši ga za gušu“ i prijeteći da ne smije izgovarati ime Bakira Izetbegovića u negativnom kontekstu.

Uoči samog raskola u tuzlanskom ogranku SDA na kafić Mirsada Kukića bečene su eksplozivne naprave, što se okarakteriziralo kao „prijeteća poruka“.

Najnovija dešavanja u Bosanskoj krajini, gdje dva „lokalana šerifa“ vode privatne ratove, Asim Kamber i Rifat Hozanović rezultirala su fizičkim napadima prvo na Kambera a potom i na Hozanovića. Na neki način pokušaj ubistva Hozanovića, kako su ga okvalificrali u svom saopćenju za javnost lideri A SDA, „letvanje Bošnjaka“ se vraća na svoj početak. Tamo u Cazinu je prvi put fizički napadnut tadašnji lider opozicije Haris Silajdžić. Navodno je osoba koja je letvom udarila Silajdžića u glavu kao „heroj“ primljena u A SDA.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 04:17