StoryEditor
fadil kudumović

SDA-ovac išao kontra stranke u glasovanju za Dom naroda FBiH, pripremaju mu izbacivanje iz članstva

Piše desk  /  23.11.2022., 13:45h

Izvršni odbor SDA u Tuzlanskoj županiji zatražio je od predsjedništva stranke da iz svog članstva isključi Fadila Kudumovića zbog glasovanja za izbor bošnjačkih izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Burna konstituirajuća sjednica Skupštine TŽ nalazi se iza SDA, nakon što je njihov zastupnik Fadil Kudumović glasovao suprotno odluci predsjedništva stranke za izbor bošnjačkih  izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Naime, shodno broju glasova iz svojih redova, SDA je izravno trebala imati dva mandata, međutim u Dom naroda je ušao samo Muamer Zukić, dok će u ždrijeb morati Damir Šišić, shodno podjednakom broju glasova s Asmirom Hasićem iz Stranke za BiH.

Isti broj glasova pokazao je da netko iz SDA nije glasovao za kandidata iz svoje stranke, već za Hasića, a vrlo brzo se utvrdilo da je riječ o Fadilu Kudumoviću.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba iz Županijskog odbora SDA, izvršni odbor jučer je održao sjednicu na kojoj je donesen zaključak kojim se od predsjedništva stranke traži isključenje Kudumovića.

Kako je dalje potvrđeno, za zaključak je glasovalo 16 članova izvršnog odbora, dok su četiri bila suzdržana. Inače, Fadil Kudumović je bivši direktor RMU Banovići.

Ako u konačnici Kudumović bude isključen iz stranke, to neće utjecati na vlast u Tuzlanskoj županiji jer SDA ima dovoljno ruku za održavanje skupštinske većine.

Dnevnik.ba

04. veljača 2023 18:15