StoryEditor
haris šabanović

SDA-ovac bijesan jer će se novcem iz proračuna FBiH opremati MUP ZHŽ-a i objekti u hrvatskim krajevima BiH

Piše Fena  /  26.01.2023., 11:29h

Amandmani na proračun FBiH, koje su stranke okupljene oko Trojke uputile skupa sa HDZ-om BiH, pokazuju da je nekim sarajevskim strankama važnija vlast i naklonost HDZ-a u odnosu na živote, zdravlje i imovinu građana, navodi u izjavi za javnost zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Haris Šabanović.

Prema njegovim riječima, amandmani kojima se traži preusmjeravanje novca namijenjenog za kupovinu letjelica za gašenje požara, koji svake godine prave ogromne probleme građanima FBiH, na opremanje MUP-a Zapadnohercegovačke županije, te izgradnju različitih objekata u Kiseljaku, Orašju, Novom Travniku ili Mostaru "ponovo pokazuju na šta je sve Trojka spremna samo da bi je HDZ zadržao u vlasti".

-Baš kao i sporazum o formiranju vlasti, za kojeg su čelnici Trojke priznali da je pisan u središnjici  HDZ-a, predloženi zajednički amandmani očigledno su pisani na istom mjestu, istim rukopisom i s istim ciljem, a to je isključivo zadovoljavanje interesa HDZ-a na štetu građana. Čelnici i zastupnici Trojke dužni su građanima objasniti zašto im je, primjera radi, opremanje MUP-a ZHŽ važnije od kupovine letjelica za gašenje požara. Također trebaju objasniti zašto su im jedini zahtjevi koji se odnose na one prostore u kojima žive dominantno Bošnjaci reducirani na sitne projekte poput izgradnje bazena i krije li se iza toga politikantska potreba da spriječe usvajanje proračuna, a samim tim i povećanje mirovina i realizaciju ostalih važnih projekata u FBiH, navodi Šabanović. 

Inače, ovo je samo jedna u nizu očajnih reakcija SDA-ovaca na činjenicu da doslovno nitkou BiH, osim Islamske zajednice, ne želi s njima surađivati.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 11:42