StoryEditor
šovinistički ispad

SDA-ov načelnik: Božićna čestitka je provokacija i uvredljivog je karaktera za Bužimljane

Piše Desk  /  28.12.2021., 12:17h
Mersudin Nanić (SDA), načelnik Bužima, zasmetala je božićna i novogodišnja čestika na ulazu u ovaj grad.

Naime, pred blagdane je u Bužimu osvanuo jumbo plakat s čestitkom premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića i predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Salkića, prenosi Avaz.

Na običnoj čestitki je pisalo:

- Sretan Božić i Nova godina.

Načelnik Nanić to smatra provokacijom. On je objavio post na Facebooku, međutim, objavu je izbrisao. Ipak nedovoljno brzo da ona ne bude uslikana.

- Kako mi se u toku dana javio veliki broj naših sugrađana izražavajući svoje nezadovoljstvo, u telefonskim razgovorima i na društvenim mrežama, a u povodu postavljenog džambo plakata na samom ulazu u Viteški grad Bužim, želim informisati one malo manje upućene da je prostor za reklame iznajmljen firmi koja je zakupila i uredno platila svoje obaveze prema Općini Bužim.

Ugovorom je definisano da provokativni i neprikladni plakati ne mogu biti postavljeni. Smatram da su naručioci i potpisnici istog, u ovom slučaju premijer Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić, morali razmisliti o upućenoj čestitki jer valjda bi trebali znati ko im je ciljna publika. 

Kako je plakat doživljen kao provokacija i uvredljivog je karaktera za Bužimljane želim kazati da će biti uklonjen jer ne priliči ni mjestu ni vremenu. Općina će uplatiti sredstva da se isti umakne ili zamijeni drugim.

Poštujemo svakoga i svačije, ali svoje ne damo - napisao je načelnik Nanić.

image

Nanić božićnu čestitku smatra provokacijom

SCREENSHOT -
image

Nanić božićnu čestitku smatra provokacijom

SCREENSHOT -

Podsjećamo, i na Facebook stranici Općinskog odbora SDA Bužim jučer je osvanula poruka u kojoj se negoduje zbog postavljanja plakata i čestitanja praznika.

image

Nanić božićnu čestitku smatra provokacijom

SCREENSHOT -

Dnevnik.ba

30. rujan 2022 11:44