StoryEditor
BIZARNO

SDA, organizatorica najveće izborne prijevare zvane Komšić: Neka Schmidt intervenira i spasi nas od izbornih prijevara i manipulacija

Piše Desk  /  01.02.2024., 08:48h

SDA, stranka koja već godinama, iz izbornog procesa u izborni proces, pomoću svog političkog satelita Demokratske fronte, organizirano i sustavno provodi nasilje nad biračkim pravima i slobodama Hrvata u BiH omogućujući da Komšić već treći mandat bošnjačkim glasovima u Predsjedništvu obnaša dužnost hrvatskog člana Predsjedništva, želi ‘transparentnije i fer izbore". Iako presuda Ustavnog suda u BiH nije provedena, kao ni presude Europskog suda za ljudska prava u Strassbourgu, zbog čega odgovornost snosi SDA, sada poziva Christiana Schmidta da intervenira i spasi "integritet izbornog procesa" od "izbornih prevara"

Nakon što je u Domu naroda PS BiH pao SDA-ov prijedlog o tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH, iz najveće bošnjačke oporbene stranke, navode kako "odluka vladajuće koalicije da u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odbije po hitnoj proceduri razmatrati i usvojiti Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koje se odnose na integritet izbornog procesa potvrđuje da aktualnoj državnoj vlasti nije stalo do europskog puta Bosne i Hercegovine i da će učiniti sve da spriječe organizaciju poštenijih i transparentnijih izbora". 

 

"Vladajuća koalicija želi spriječiti zaustavljanje izbornih prijevara i manipulacija" 

U SDA smatraju da vladajuća koalicija današnjim odlukom pokušava kupiti vrijeme i u konačnici spriječiti zaustavljanje izbornih prijevara i manipulacija.

"Ovakav ishod glasanja realizacija je dogovora kojeg su predsjednici vladajućih stranaka postigli na privatnom imanju Milorada Dodika u Laktašima", navodi se.

S druge strane, dodaju iz SDA, neprihvaćanje ovog Zakona prije sjednice Europskog vijeća, koje će u ožujku razmatrati mogućnost otvaranja pregovora Europske unije s BiH, jasna je poruka vlasti da im nije stalo do europskog puta. 

"Pozivamo Schmidta da intervenira" 

Naglašavaju da je sva priča o navodnoj posvećenosti tom putu samo paravan za ustupke koje Trojka daje SNSD-u i HDZ-u BiH.

"Pozivamo Visokog predstavnika Christiana Schmidta da na temelju odluke Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koji je već usvojio ovaj Prijedlog Kluba SDA, te u skladu sa svojim ranijim obećanjem donese odluku o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje će omogućiti organizaciju poštenijih i transparentnijih izbora", navodi se u priopćenju SDA. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:09