StoryEditor
priopćenje

SDA optužuje SDP da su SNSD-u isporučili četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Piše desk  /  03.12.2022., 17:14h

Stranka demokratske akcije (SDA) je izdala priopćenje u kojem optužuju SDP da su "isporučili" SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tajnim dogovorima i omogućavanjem izbora četvrtog delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, SDP je isporučio Pokret za državu Miloradu Dodiku.

U potpunosti je jasno da su glasovi SDP-ovih zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a omogućili SNSD-u dobijanje četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i nikakvi pokušaji obmana tu činjenicu ne mogu sakriti. 

Zbog odbijanja da sudjeluje u takvom podaničkom odnosu, Ramiz Salkić, koji je dobio povjerenje 5.557 glasača, je smijenjen s mjesta predsjednika Kluba zastupnika Pokret za državu, a na njegovo mjesto je postavljen SDP-ov Saša Grbić, koji je osvojio 517 glasova.

Nakon što su Dodik i SNSD u proteklom mandatu nasrtali na Ustav i zakone države BiH, blokirali rad državnih institucija i reformske procese i destabilizirali stanje u zemlji u toj mjeri da se sve glasnije govorilo o novom sukobu, ovakvi postupci SDP-a predstavljaju direktno saučesništvo u nastavku SNSD-ove destruktivne politike i izdaju politika i obećanja koje je SDP promovirao u proteklom mandatu.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 03:51