Article_Top_970x250

SDA odgovorila HNS-u: Nije vrijeme za međunacionalne rasprave

kriza oko kriznog stožera

SDA odgovorila HNS-u: Nije vrijeme za međunacionalne rasprave

ožu 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Stranka demokratske akcije odgovorila je Hrvatskom narodnom saboru (HNS) koji su jutros priopćili da je smjena Kriznog stožera FBiH politički obračun po cijenu života građana.

SDA smatra da svi politički akteri svu energiju trebaju usmjeriti u borbu protiv širenja koronavirusa, spašavanje života i zdravlja ljudi i mjere koje će amortizirati gospodarski udar, a nikako na javne rasprave i prepucavanja.

"Reakciju HNS-a zbog racionalizacije strukture Federalnog kriznog stožera, s ciljem da se potrebne mjere provode efikasnije, smatramo ishitrenom. U vremenu strahovite epidemije, koja odnosi ljudske živote, ne treba sve što se dešava svoditi na međunacionalne odnose. Nije trenutak za takvu vrstu podjela, nego da svi zajedno i odgovorno izvršavamo svoje obveze radeći na zaustavljanju širenja pandemije", priopćeno je iz SDA, prenosi Klix.

Promjene koje su učinjene u sastavu Kriznog stožera FBiH, kažu iz SDA, nisu učinjene zbog promjene nacionalne strukture, niti su rezultirale time. To se, napominju, jasno vidi iz samog sastava Kriznog stožera na čijem je čelu ostala potpredsjednica Vlade FBiH iz HDZ-a.

"Odugovlačenje sa nabavkom značajnih količina testova za korona virus, koja je ranije dogovorena sa partnerima u Južnoj Koreji, zajednička je greška ranijeg Kriznog stožera, koja se ne smije ponoviti. Očekujemo da će novi, reducirani sastav Kriznog stožera raditi efikasnije i u tome im svi zajedno trebamo dati podršku, a nikako im otežavati rad", poručeno je iz SDA.

Dnevnik.ba