StoryEditor

SDA odabrala direktora Elektroprivrede BiH

Piše D  /  19.08.2019., 10:08h

Nermin Mandra, bivši načelnik općine Kakanj i aktualni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, najozbiljniji je kandidat za novog generalnog direktora Elektroprivrede BiH, potvrđeno je Dnevnom avazu iz više izvora.

Kako navodi Avaz, Mandra bi tako na ovoj poziciji trebao zamijeniti Bajazita Jašarevića. Prema informacijama Avaza, Jašarević je već stekao uvjete za mirovinu i uskoro će napustiti ovu poziciju. ‘‘Iako još nije formirana Vlada FBiH, načelni dogovori koalicijskih partnera već polako idu u preslagivanje državnih kompanija, a prema preliminarnom dogovoru, SDA bi trebala zadržati Elektroprivredu BiH".

Sarajevske novine navode, Mandri je već prije nekoliko dana i ponuđena ova pozicija, ali bi on ipak više volio ući u Vladu FBiH, a poziciju direktora EPBiH prepustiti nekome drugome. ‘‘On se ranije dovodio u vezu s pozicijom premijera FBiH, na kojoj će još četiri godine ostati Fadil Novalić. O tome će odlučivati i Kadrovska komisija SDA. Mandra ima podršku i lidera SDA Bakira Izetbegovića‘‘, piše Avaz i dodaje kako njihovi izvozi iz SDA navode da je za ovu poziciju mnogo zainteresiranih kandidata, a da bi Predsjedništvo stranke trebalo dati konačnu riječ.

Pitanje u vezi s dogovorom koalicijskih partnera jeste i kome će pripasti čelna pozicija u BH Telecomu, navode sarajevske novine i dodaju kako su u igri i pozicije u BH Pošti, BH Gasu, Aerodromu Sarajevo...

‘‘Saznajemo da je Vlada FBiH produžila mandat za sljedeća tri mjeseca članovima Nadzornog odbora EPBiH, s Izetom Žigićem na čelu. Potrebno je još da ih imenuje Skupština Elektroprivrede, koja ja zakazana za 27. kolovoza‘‘, piše Avaz.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:23