Article_Top_970x250

SDA: Najveća kazna građanima je Damir Mašić sa sunčanim naočalama

TKO JE (VIŠE) KRIV?

SDA: Najveća kazna građanima je Damir Mašić sa sunčanim naočalama

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: RAS

- Građani trebaju čuvati novčanike kada ih SDP i Nikšić "brane", kažu iz KO SDA Sarajevo

Jučer je SDP BiH u priopćenju kazao da su SDA i Vlada FBiH najviše krivi što je došlo do poskupljenja plina. Već danas iz Županijskog odbora SDA Sarajevo odbacili su navode da iza poskupljenja plina u Županiji Sarajevo stoje Vlada FBiH i SDA.

- To je još jedna je u nizu izmišljotina koje sarajevski SDP fabricira kako bi obmanuo građane u nedostatku ozbiljnih državnih politika u SDP-u i konkretnih rezultata u ŽS, gdje su u vlasti. Vlada FBiH nije kriva za poskupljenja plina, što je potvrdio i resorni federalni ministar Nermin Džindić (SBB), koji je pojasnio da je poskupljenje posljedica kretanja cijene ruskog plina na tržištu, a ne bilo čije namjere ili odluke u Vladi FBiH, posebno ne nekakve želje za «kažnjavanjem» Županije Sarajevo, što javnosti podvaljuju iz SDP-a, kažu iz SDA i dodaju:

- SDP, da ima imalo časti, ne bi ni pričao o cijenama plina, jer je upravo za vrijeme njihove vladavine u FBiH plin bio najskuplji u poslijeratnoj povijesti. Podsjećamo da je u mandatu 2010-2014. cijena plina dosezala čak i do 820 KM/1000 sm3 što nikada ni prije ni poslije vlade Nermina Nikšića nije zabilježeno, priopćili su iz SDA.

Kažu da je u periodu Vlade premijera Fadila Novalića cijena plina smanjena na 450 KM/1000 sm3, a čak i nakon nove promjene cijene plin će biti bitno jeftiniji nego u vrijeme vladavine SDP-a. Zaključak je, navode iz SDA, da građani trebaju čuvati novčanike kada ih SDP i Nikšić "brane".

- Kada je riječ o "kažnjavanju", najveća kazna građanima je Damir Mašić. Bez ikakvog izbornog legitimiteta, kao izborni gubitnik, pretenduje odlučivati o njihovoj sudbini i licemjerno, sa sunčanim naočalama koje koštaju par prosječnih plaća, "brine" o standardu građana, zaključili su u priopćenju iz KO SDA.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250