Article_Top_970x250

SDA: Jasna poruka EP u kojem se pravcu buduće reforme Ustava i izbornog zakonodavstva u BiH trebaju kretati

priopćenje

SDA: Jasna poruka EP u kojem se pravcu buduće reforme Ustava i izbornog zakonodavstva u BiH trebaju kretati

lip 24, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja odluku Europskog parlamenta o usvajanju Izvještaja o Bosni i Hercegovini.

Naročito važnom smatramo čvrstu podršku Parlamenta europskoj integraciji Bosne i Hercegovine, te poziv Europskom vijeću da podrži europsku perspektivu Bosne i Hercegovine odobravanjem kandidatskog statusa.

Ističemo činjenicu da je dominantna većina zastupnika u Europskom parlamentu prepoznala potrebu usklađivanja ustavnog okvira i izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine s europskim demokratskim standardima. 

Odbacivanje amandmana parlamentaraca iz Hrvatske i europskih ultradesničarskih stranaka, kojim se od Bosne i Hercegovine traži dodatno produbljivanje diskriminacije u izbornom procesu i nametanje standarda koje je Europa davno odbacila, jasna je poruka u kojem pravcu se buduće reforme Ustava i izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini trebaju kretati.

SDA ponavlja bezrezervnu opredijeljenost za europski put Bosne i Hercegovine, što podrazumijeva i ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, te postupno preuzimanje europske pravne stečevine i svih obaveza na tom putu, priopćeno je iz SDA.

Dnevnik.ba