StoryEditor

SDA i njeni sateliti nastavljaju sabotirati rad ZD Parlamenta FBiH

Piše desk  /  22.01.2024., 12:09h

Uoči redovne sjednice Zastupničkog doma Federalnog parlamenta nisu održane sjednice Komisije za izbor i imenovanje, kao ni Zakonodavno-pravne komisije.

 

- Razlog za to leži u nepostojanju kvoruma – potvrdio je Feni predsjedatelj Komisije za izbor i imenovanje Mladen Bošković ističući da na sjednici nije prisustvovalo četvero članova, Irfan Durić (NES), Edina Gabela (SBiH), Eldar Čomor (SDA) i Dajana Čolić (DF).

Bošković dodaje da se danas trebala razmatrati predložena odluka o izmjeni Odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Zastupničkog doma PFBiH. Ovu odluku potrebno je donijeti s obzirom da su nakon konstituiranja Zastupničkog doma neki zastupnici napustili parlamentarne klupe zbog dodjele drugih mandata. Od tada su ostala upražnjena i njihova mjesta u radnim tijelima tog doma.

- Ovo je sedmi put da se zakazuje sjednica sa istom točkom dnevnog reda – poručio je Bošković.

Također, ni pojedini članovi Zakonodavno-pravne komisije nisu prisustvovali sjednici zbog čega nije postojalo kvoruma za njeno održavanje.

Rekao je to Feni predsjedatelj ove komisije Belmin Zukan te navodi da sjednici nisu prisustvovali Haris Silajdžić (SBiH), Dennis Gratz (DF), Mirza Batalović (NES), a Adisa Kokić-Hinović (SDA) je od ranije na bolovanju.

- Na sjednici smo trebali razmatrati dnevni red sjednice Zastupničkog doma koja je najavljena za srijedu. To je odluka o prijevremenom financiranju, prateći akti i odluka o izmjenama Poslovnika – kazao je Zukan uoči današnje redovne sjednice Zastupničkog doma PFBiH.

Navedeno neodržavanje sjednica radnih tijela tog doma je jedna od dvije točke dnevnog reda osme redovne sjednice Zastupničkog doma koja je u tijeku. 

Dnevnik.ba

 

 

29. travanj 2024 04:35