StoryEditor
reakcija

SDA: HDZ BiH svim sredstvima pokušava spriječiti održavanje Općih izbora

Piše fena  /  17.05.2022., 20:06h

Stranka demokratske akcije BiH ocjenjuje da je neusvajanje Prijedloga odluke o odobravanju raspodjele i korištenja dijela prenesenih sredstava akumuliranog viška prihoda iz prethodnih godina zbog protivljenja ministara HDZ-a BiH na današnjoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara BiH definitivna potvrda da ta stranka radi sve kako bi spriječila održavanje raspisanih Općih izbora.

-U ovom mandatu HDZ BiH je spriječio implementaciju izbornih rezultata, a sada pokušava uskratiti građanima i samo  pravo na sudjelovanje u slobodnim, poštenim i pravovremenim izborima.

Ovakvo postupanje HDZ-a BiH direktno je kršenje Ustava BiH i važećih državnih zakona. 

Pozivamo nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da utvrde eventualno postojanje kaznene odgovornosti zbog onemogućavanja izvršavanja ustavne i zakonske obveze da se osiguraju sredstava za provedbu izbora, te da sankcioniraju odgovorne.

Također pozivamo i predstavnike međunarodne zajednice da u skladu sa svojim obavezama sankcioniraju odgovorne za opstrukcije - navodi SDA u priopćenju.

Krajnji rok za osiguravanje financijskih sredstava za organizaciju Općih izbora 2022. godine ističe u četvrtak, 19. svibnja, podsjeća SDA i upozorava kako će svu odgovornost za neizvršavanje te obaveze snositi kadrovi HDZ BiH.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:34