StoryEditor

SDA: Dodik, Čović i Radončić vode udruženi napad na institucije BiH

Piše D  /  31.07.2017., 01:07h

"SDA odbacuje sve optužbe Dnevnog avaza i Fahrudina Radončića vezane za smjenu Nikole Špirića s mjesta predsjednika i čalan Zajedničkog povjerenstva na nazdor nad radom OSA-e BiH", navedeno je u priopćenju. 

Podsjetimo, Zastupnički dom PS BiH prošlog je tjedna smijenio Nikolu Špirića (SNSD) s mjesta predsjednika Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e BiH i to na inicijativu zastupnika tzv. Saveza za promjene, odnosno, zastupnice Aleksandre Pandurević. 

Špirić je nakon smjene rekao kako će se SNSD-ovi kadrovi povući iz povjerenstava Zastupničkog doma PS BiH, a danas je već dao ostavku na mjesto člana Povjerenstva za vanjsku trgovinu.

Inače, Nikola Špirić upozoravao je kako OSA-om BiH upravljaju SDA-ove strukture i ljudi s ratnim biografijama misleći pritom na direktora OSA-e BiH, Osmana Mehmedagića Osmicu, visokog časnika tzv. Armije BiH i nekadašnjeg tjelohranitelja Alije Izetbegovića.

Špirić je ukazivao kako Bakir Izetbegović i SDA od OSA-e BiH stvaraju AID2, odnosno, obavještajno-sigurnosnu agenciju u službi stvaranja bošnjačke države.

SDA u priopćenju navodi kako su Špirićev navodni udar na "ovako značajnu državu instituciju u državnom parlamentu štitili Milorad Dodik, Fahrudin Radončić i Dragan Čović". 

Milorad Dodik, predsjednik RS-a i Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, na nedavno održanom sastanku u Mostaru, upozorili su kako OSA-u BiH kontroliraju i prisluškuju SDA-ove strukture, te dodali kako treba stati u kraj stvaranju parainstitucija. 

SDA,pak, u današnjem priopćenju tvrdi kako se taj "udruženi napad na institucije nastavlja u Radončićevom biltenu", te napominju kako će "zajedno s drugim probosanskim strankama zaštiti institucije BiH i osigurati njihovu stabilnost i funkcionalnost".

G.L. / Dnevnik.ba 

18. travanj 2024 07:01