StoryEditor
dom naroda fbih

SDA dobila izaslanika iz Posavine. PDA-ovac, čiji glas je mogao biti izjednačujući, nije došao iz - zdravstvenih razloga?

Piše desk  /  01.12.2022., 10:38h

Zastupnici u Skupštini Posavske županije izabrali su izaslanike za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, a iz Kluba Bošnjaka, kao najneizvjesnijeg, izabran je Mehmed Memišević iz SDA. Kako javlja Klix, to je omogućeno jer se na sjednici nije pojavio zastupnik iz PDA.

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Posavske županije održan je danas, s točkom dnevnog reda koja se odnosila na izbor izaslanika iz tri konstitutivna naroda za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Sukladno broju glasova, iz Kluba Bošnjaka izabran je Mehmed Memišević iz SDA s osvojena tri glasa, dok je suprotna, neovisna lista, na kojoj su se nalazila tri kandidata, i to neovisni Emir Beširević, Mujo Puzić iz PDA i Damir Hamidović iz SDP-a, osvojila dva glasa.

U Klubu Hrvata s 12 glasova izabran je Ilija Ilić iz HDZ-a, dok je također HDZ-ova kandidatkinja Svetlana Kamenjaš iz reda srpskog naroda izabrana s jednim glasom.

Prema informacijama portala Klix, na današnjoj sjednici glasalo je 19 zastupnika, od kojih je jedan shodno načinu glasanja imao nevažeći listić. Zanimljivo je da je u Klubu Bošnjaka od ukupno šest zastupnika glasalo njih pet.

Na sjednici se nije pojavio zastupnik PDA Mujo Puzić, a upravo zbog njega se proteklih dana podigla velika prašina u političkim krugovima Posavine.

Naime, on je ranije postigao dogovor da će podržati posavsku kandidatsku listu SDA, nakon čega je uslijedio zaplet jer se njegov potpis našao na drugoj listi.

Puzić je, kako piše Klix, dostavio obrazloženje predsjedavatelju županijske skupštine u kojem je naveo da iz zdravstvenih razloga ne može prisustvovati sjednici.

Da se pojavio na današnjoj sjednici kandidat iz Kluba Bošnjaka vjerojatno ne bi bio izabran jer bi dvije liste imale podjednak broj glasova, odnosno po njih tri.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:06