StoryEditor

SDA će do četvrtka imati stav o pitanju imenovanja Mlađena Božovića

Piše D  /  14.01.2020., 08:01h

Stranka demokratske akcije (SDA) imat će do četvrtka stav o pitanju imenovanja Mlađena Božovića za ministra ljudskih prava i izbjeglica u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

To je novinarima kazao glavni tajnik ove stranke Halid Genjac nakon sastanka predstavnika SDA, među kojima je bio i Denis Zvizdić, s članovima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koje su zastupali Zoran Tegeltija i Nebojša Radmanović, prenosi Fena.

Upitan što je problem u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića, Genjac je kratko odgovorio da to pitanje treba rješavati u međustranačkim konszultacijama.

On smatra da su sastanci poput današnjeg potrebni vid konzultacija među strankama, ne samo između SDA i SNSD-a, te napominje da je razgovarano o nizu pitanja kandidiranih za narednu sjednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zoran Tegeltija je nakon sastanka rekao novinarima da on ne vidi problem u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića i podsjeća na raniji dogovor partnera u vlasti da podršku trebaju dobiti kandidati koji prođu provjeru SIPA-e i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

I Tegeltija smatra da je današnji sastanak bio uspješan, kao i da bi tim slijedom, naredna sjednica Zastupničkog doma, o kojoj je najviše i razgovarano, po njegovim riječima, trebalo da protekne u dobroj atmosferi.

O samom pitanju imenovanja Mlađena Božovića nije bilo previše riječi, dodao je on, potvrdivši da će SDA, prema onome što se čulo na sastanku, imati stav do četvrtka.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:03