StoryEditor
bivši vp

Schwarz-Schilling: "Vjerujem kako će Schmidt donijeti pravu odluku o izbornom zakonu"

Piše desk  /  14.09.2022., 18:28h

Danas u Sarajevu je održana promocija knjige bivšeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schwarza-Schillinga, prilikom koje se osvrnuo i na aktualne političke teme u BiH.

Kada je riječ o izbornom zakonu, Schwarz-Schilling je ponovio svoj prethodno iznesen stav rekavši: "Imam potpuno povjerenje u gospodina Schmidta", te dodao kako je siguran da će visoki predstavnik donijeti pravu odluku koja će biti u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.

Što se tiče bonskih ovlasti i da li visoki predstavnici imaju određene instrukcije ili preporuke da li ih smiju koristiti, Schwarz-Schilling je odgovorio kako ne postoje nikakva ograničenja niti instrukcije po tom pitanju te da je dobro to što se visoki predstavnik Christian Schmidt odlučio da ih upotrijebi.

Na pitanje što misli o pritiscima koji imaju za cilj ukidanje OHR-a Schwarz-Schilling je poručio kako bi "sada bio najgori trenutak za ukidanje OHR-a" te ponovio kako je upravo on spriječio njegovo ukidanje u svom mandatu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:08