StoryEditor
priopćenje ohr-a

Schmidt zadao prvu zadaću novom sazivu Parlamenta: Pozivam da to učinite na jednoj od prvih sjednica

Piše desk  /  03.11.2022., 11:37h

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt postavio je i prvi zadatak novom sazivu Parlamentarne skupštine BiH i prije nego su novoizabrani zastupnici preuzeli mandate, dok za Dom naroda još nije ni poznat sastav.

Kako se navodi u priopćenju iz OHR-a, zadatak se odnosi na unaprjeđenje izbornog procesa, odnosno uvođenje elektronskih uređaja poput skenera.

- Građani bi trebali imati povjerenje u izborni proces, te biti sigurni da će se njihov glas računati. S tim ciljem treba suzbiti izborne prevare, a jedan od pravih koraka prema tome je uvođenje elektronskih alata. 

Prošlo je vrijeme studija i preporuka. Dobro znamo što je potrebno učiniti da se osigura integritet izbora. Pozivam sljedeći saziv parlamenta da na jednoj od svojih prvih sjednica donese potrebne mjere. 

Neophodno je i što brže djelovati kako bi se poboljšala situacija u vezi s financiranjem i osobljem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Nema potrebe za čekanje da se donesu neophodne promjene - poručio je Christian Schmidt.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:07