StoryEditor
reakcija na odluku ustavnog suda

Schmidt: Izabrani političari sada se moraju pozabaviti prijeko potrebnim ustavnim reformama

Piše desk  /  02.12.2022., 17:45h

Ustavni sud BiH oglasio se priopćenjem za javnost povodom današnje 131. plenarne sjednice na kojoj se, između ostalog, diskutiralo i o apelaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u vezi s nametanjem izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt i ured OHR-a u BiH reagirali su na današnju odluku Ustavnog suda BiH da odbiju donošenje privremene mjere zatražene u apelaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u vezi s nametanjem izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH.

“Nakon današnje odluke Ustavnog suda BiH, kojom je odbijen zahtjev za donošenje privremene mjere, može se nastaviti proces formiranja vlasti FBiH. Ta odluka, međutim, nije signal za opuštanje, nego obveza da se nastavi raditi. Izabrani političari sada se moraju pozabaviti prijeko potrebnim ustavnim reformama, nakon što je visoki predstavnik deblokirao institucije Federacije BiH. Europska unija, međunarodna zajednica i visoki predstavnik spremni su posredovati u tome, navedeno je iz ureda visokog predstavnika.” prenosi Oslobođenje. 

Podsjećamo, Ustavni sud BiH oglasio se priopćenjem za javnost povodom današnje 131. plenarne sjednice na kojoj se, između ostalog, diskutiralo i o apelaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u vezi s nametanjem izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH.Istakli su kako su na ovoj sjednici isključivo razmatrali i odlučivali o zahtjevima podnositelja za donošenje privremene mjere, što je na kraju odbijeno.

Dnevnik.ba

05. veljača 2023 22:14