StoryEditor

SBŽ dobiva novu vlast kroz tjedan dana, HDZ i SDA usuglasili imena

Piše desk  /  22.05.2023., 16:02h

Vlada SBŽ trebala bi biti imenovana u ponedjeljak 29. svibnja, a SDA i HDZ su već dogovorile raspodjelu ministarstava i imenovanje novih/starih ministara.

Mandatar Vlade SBŽ i bivši premijer Tahir Lendo je kazao kako je postignuti dogovor oko formiranja skupštinske većine nepromijenjen te da će novu Vladu sačinjavati i stari ministri, koji su se pokazali u obavljanju svojih zadataka, ali i da će biti novih imena.

"Nova vlada je volja građana koji su dali povjerenje političkim subjektima SDA i HDZ povjerenje te smo s tim u vezi i formirali koalicionu većinu. Imena ministara su poznata, to su uglavnom stari ministri, ali i novi koji dolaze iz SDA i ministrica koja dolazi ispred HDZ-a, a koja je naš prijedlog", kazao je Lendo za Klix.ba.

Na čelu ministarstva obrazovanja ostat će ministar Bojan Domić, dok će Anto Matić ostati ministar zdravstva. Promjena neće biti ni u financijama gdje će ostati Mirjana Plavčić te u unutrašnjim poslovima gdje ostaje ministar Feliks Vidović. Amir Šečirbegović ostaje također ministar prostornog uređenja.

Promjene dolaze u ministarstvu gospodarstva za što je predložen Sedžad Milanović i ministarstvu poljoprivrede koje će pripasti bivšem načelniku Viteza Advanu Akeljiću. Ministrica Božana Petrović predložena je za pravosuđe i upravu.

Sjednica Skupštine SBŽ planirana je za 29. svibnja  kada će biti imenovanje nove/stare vlade.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:32