StoryEditor
reakcija na ratnohušačke izjave

SBiH poručila Izetbegoviću što bi još trebao ‘prebrojati‘: "A onda neka stane pred ogledalo..."

Piše desk  /  27.07.2022., 21:03h

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) je komentirala izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o prebrojavanju, koja je izazvala lavinu reakcija javnosti.

Kako su rekli, pozivaju Bakira Izetbegovića koji je počeo ''prebrojavati'' lovce u Federaciji BiH, mlade ljude i instruktore na dronovima itd., da prebroji i radnike poduzeća Zrak kojima nije uvezan radni staž.

"Kao i radnike drugih firmi namjenske industrije koje bi bile vrlo značajne za sigurnost Bosne i Hercegovine, a radi se o BNT-u iz Novog Travnika, TRZ iz Hadžića, Binasu iz Bugojna, Vitezitu iz Viteza koji je potpuno uništen, a strojevi za proizvodnju završile u Srbiji", kažu iz SBiH.

Dodali su da Izetbegović prebroji ove uništene firme i njihove radnike kojima je država, odnosno Vlada koju vodi njegov premijer Fadil Novalić ostala dužna.

"Također, bilo bi dobro da Izetbegović tome doda i radnike Fabrike duhana Sarajevo (FDS), da prebroji fabrike koje su također uništili njegovi kadrovi, da tome doda i BH Airlines i njegove radnike, te da prebroji sve one koji su otišli iz Bosne i Hercegovine, a koje su njegova politika i njegovi kadrovi otjerali iz naše države. Neka usput prebroji i doktore koje je njegova supruga otjerala s Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo", navode iz ove stranke.

Kada sve ovo prebroji, navode iz SBiH, dobro bi bilo da Izetbegović stane pred ogledalo.

"I da kaže dosta je, ja sam svakako u mirovini, vrijeme je da ovaj narod i ova zemlja krene dalje bez mene, neka se traže neka druga i bolja rješenja za budućnost države, jer ako ovako nastavimo neće nas više imati tko ni prebrojati, pa će i to morati raditi 'hi tec' roboti", kazali su iz SBIH.

Podsjećamo, Izetbegović je na stranačkom skupu u Hadžićima, govoreći o snazi i vojnoj snazi te temama 'najgorih scenarija', kazao da postoje odgovori.

"Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo i koliko ima mladih ljudi i koliko imamo instruktora na dronovima i tako dalje. Dalje neću, ali evo samo da znate", kazao je Izetbegović.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:59