Article_Top_970x250

SBB odlučio: Bit ćemo dio vladajuće koalicije sa SDA

Fahrudin Radončić

SBB odlučio: Bit ćemo dio vladajuće koalicije sa SDA

svibnja 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) je na današnjoj sjednici odlučilo da će SBB biti dio vladajuće koalicije na razini države BiH i njenog entiteta FBiH, potvrdila je potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović, prenosi ero.tel.

Nakon što je Predsjedništvo SDA uputilo otvoreni poziv SBB-u da uđe u vlast sa SDA i DF-om na razini institucija BiH i entiteta FBiH zasijedalo je Predsjedništvo SBB-a koje je razmatralo poziv SDA.

Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović obratila se javnosti nakon sjednice stranačkog rukovodstva ističući da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku potvrđujući na taj način da SBB ide u vlast.

Na pitanje da li je bilo govora o županijskim vladama, ona je rekla da SBB ostaje pri tome da su županijske vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Županije Sarajevo.

Novinari su pitali hoće li Fahrudin Radončić biti ministar sigurnosti BiH, a Arapović je kazala da odluka nije donesena i da će SBB u idućem razdoblju odlučiti koga će izabrati u Vijeće ministara BiH, prenosi Večernji.ba.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250