StoryEditor

Saznajte tko su "veličine" koje rade u kabinetu Željka Komšića

Piše D  /  13.05.2019., 01:05h

Na internetskoj stranici Predsjedništva BiH upravo su objavljena imena savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Ranije su članovi kolektivnog šefa države Milorad Dodik i Šefik Džaferović objavili sastave svojih kabineta, a danas je to učinio i Komšić, koji će, osim šefa kabineta, imati još deset savjetnika.

Navedeno je da je Amir Ibrović šef kabineta, potvrđeno je i da su savjetnici Zoran Mikulić, Sandra Filipović, Nihad Hebibović, Željko Bakalar, Ferid Mušić, Branimir Jukić, Rusmir Mesihović, Slaven Kovačević, Vanja Filipović i Čedomir Jovanović, inače političar iz Srbije, prenio je Avaz.

Spomenuti Hebibović je pak bio jedan od nositelja širenja govora mržnje prema Hrvatima u BiH ali i prema državi Hrvatskoj. Pozivao je na plasiranje lažnih vijesti o tomu kako bošnjačke vehabije planiraju izvesti terorističke napade po dalmatinskoj obali. Za širenje govora mržnje nagrađen je savjetničkom funkcijom, a prethodno ga niti jedna novinarska udruga iz sarajeva nije upozorila da širi govor mržnje.

Nije navedeno o kojim pitanjima će oni savjetovati Komšića. 

Branimira Jukića i Vanju Filipovića Komšić je ranije predložio za ambasadore BiH, i to Jukića u Crnoj Gori, a Filipovića u Velikoj Britaniji.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 04:33