Article_Top_970x250

Savjetnik Željka Komšića novi član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

bakalar

Savjetnik Željka Komšića novi član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

svibnja 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Klix.ba

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imenovali su danas Željka Bakalara za novog člana Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH u drugom krugu glasanja nakon što Kolegij nije postigao suglasnot o tome.

Naime, na kraju tri dana duge sjednice zastupnici su usvojili Prijedlog odluke o izboru i stupanju na dužnost i prestanku dužnosti člana SIP-a koju je predložio zastupnik Demokratske fronte (DF) Dženan Đonlagić.

Đonlagić je u izjavi za Fenu pojasnio da je dosadašnjem članu SIP-a BiH Stjepanu Mikiću davno istekao mandat te da je on ispunio uvjete za mirovinu.

Inače, Željko Bakalar trenutni je savjetnik u kabinetu drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ovu dužnost obnašao je i u drugom mandatu Željka Komšića u Predsjedništvu BiH (2010.-2014.).

S obzirom na to da je imao namjeru iz proračuna BiH tražiti otpremninu u iznosu od oko 40.000 KM, Klub Demokratske fronte je svoj prijedlog dodatno obrazložio da je ovo sada još jedan u nizu opravdanih razloga da danas bude razriješen s dužnosti član SIP-a BiH.

"Nekome kome je davno istekao mandat i tko je ispunio uvjete za mirovinu ne treba dozvoliti da još uzme desetine tisuća KM proračunskog novca u vremenu kada svi nivoi vlasti rade rebalanse proračuna kako bi što više novca bilo usmjereno u saniranje zdravstvenih i ekonomskih posljedica koje su izazvane pandemijom koronavirusa COVID-19", pojasnio je Đonlagić.

Dnevnik.ba