StoryEditor
Mihailo Podoljak

Savjetnik ukrajinskog predsjednika najavio pravni progon promatrača na ruskim referendumima

Piše desk  /  28.09.2022., 22:47h

Mihailo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, objavio je da će njegova država promatrače na ruskim separatističkim referendumima smatrati suučesnicima u kršenju ukrajinskog teritorijalnog integriteta.

"Stanovnici drugih država koji su pristali da igraju ulogu 'promatrača' u ruskim pseudo-referendumima biti će okvalificirani kao suučesnici u kršenju ukrajinskog integriteta", napisao je Podoljak.

"Sa svim posljedicama, uključujući stavljanje na međunarodnu listu traženih i sankcije. Je li bilo vrijedno?", upitao je Podoljak.

Iz Bosne i Hercegovine nekoliko osoba je sudjelovalo na ruskim ilegalnim referendumima o pripajanju okupiranih ruskih regija Rusiji.

Na referendumima su kao posmatrači sudjelovali bivši veleposlanik Bosne i Hercegovine u Francuskoj Slobodan Šoja, Oleg Soldat i Srđan Perišić, bivši savjetnik za politička pitanja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ruska novinska agencija TASS prenijela je izjavu "promatrača" iz Bosne i Hercegovine koji je rekao da "Kritiziranje sa zapada postoji samo iz razloga zato što im se referendum ne sviđa iz političkih razloga".

Dnevnik.ba

24. studeni 2022 20:21