Article_Top_970x250

Savez za promjene: Zajedno na izbore u FBiH

fbih

Savez za promjene: Zajedno na izbore u FBiH

lip 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Savez za promjene u potpunosti podržava inicijativu predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regiji Narodne Skupštine Srbije Miodraga Linte da se svi Srbi u Federaciji BiH /FBiH/ okupe oko zajedničke liste na općim izborima u FBiH bez stranačkih obilježja.

Iz Saveza za promjene je priopćeno da je važno da sve političke partije sa sjedištem u Republici Srpskoj podrže formiranje zajedničke Srpske liste.

"Nadamo se da će se sve stranke sa sjedištem u Republici Srpskoj izdići iznad uskih, stranačkih interesa i podržati ovu inicijativu jer se njome osiguravaju uslovi za uspostavljanje ravnopravnosti Srba u FBiH", navedeno je u priopćenju.

Predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta istaknuo je da strateški cilj svih srpskih političkih partija mora da bude opstanak Srba u FBiH i borba za njegova nacionalna i ljudska prava, zbog čega je od ključne važnosti da bude formirana koalicija svih srpskih stranka pod nazivom "Srpska lista".

"Samo jedinstvenim nastupom svih srpskih partija na predstojećim izborima za skupštine kantona i Predstavnički dom Parlamenta FBiH moguće je da Srbi izaberu što više legitimnih i istinskih predstavnika u FBiH koji će se aktivno boriti za opstanak svog naroda i njegova prava", naveo je Linta u priopćenju.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250