StoryEditor

Saudijac usmrtio tri osobe u američkoj pomorskoj bazi na Floridi

Piše D  /  06.12.2019., 10:12h

Napadač, koji bi mogao biti pilot ili aeronautički tehničar, napad je izveo ručnim oružjem.

Saudijski kralj Salman je zamolio američkog predsjednika Donalda Trumpa da izrazi sućut obiteljima žrtava, napisao je Trump na Twitteru i objasnio da saudijski kralj kritizirao "barbarski" napad koji nipošto ne odražava osjećaje Saudijaca prema Amerikancima, prenosi Hina.

Istražitleji pokušavaju odrediti radi li se o terorističkom napadu. Većina počinitelja napada 11. rujna 2001. u Sjedinjenim Državama su bili Saudijci.

Guverner Floride Ron DeSantis je rekao da se očekuje puno odgovora na činjenicu da je napad izvršio stranac, član saudijskog vojnog zrakoplovstva koji se obučavao na američkom tlu.

Pucnjava se dogodila u jednoj od dvorana za nastavu u bazi Pensacola, rekao je David Morgan, šerif okruga Escambia, ne preciziravši identitet ni oružje napadača.

Prema privremenim podacima u petak su tri osobe ubijene i sedam je ranjeno, ne računajući napadača kojega su "neutralizirala" dvojica policajaca  ranjenih u pucnjavi, rekao je šerif Morgan.

Oko 16.000 vojnika nalazi se u bazi Pensacola, gdje je zaposleno i više od 7000 civila. Tamo je stacionirana i akrobatska zračna skupina američke mornarice "Plavi anđeli". 

Američka mornarica koristi tu bazu za programe obuke vojnika savezničkih zemalja.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:58