StoryEditor
posjet posavskoj županiji

Sattler: Značajne reforme su nužne kako bi BiH ispunila svih 14 ključnih prioriteta

Piše fena  /  08.03.2023., 16:39h

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Johann Sattler u srijedu je posjetio Županiju Posavsku u sklopu obilaska lokalnih zajednica diljem Bosne i Hercegovine.

Kako je su izvijestili iz Vlade Županije Posavske na svojoj službenoj internetskoj stranici, posjetom se potvrdila posvećenost EU europskom putu BiH.

- Dodjela kandidatskog statusa u prosincu 2022. godine bila je važna prekretnica za Bosnu i Hercegovinu, ali i poticaj za novoizabrane lidere da s novim zamahom provedu reforme potrebne za pristupanje EU. Značajne reforme su nužne kako bi zemlja ispunila svih 14 ključnih prioriteta navedenih u Mišljenju Europske komisije po zahtjevu BiH za članstvo u Uniji - istaknuli su iz Ureda šefa Delegacije EU u BiH.

Tijekom posjeta Županiji Posavskoj, veleposlanik Sattler se sastao s predstavnicima Skupštine na čelu s predsjednikom Skupštine Blažom Župarićem i članovima Vlade na čelu s predsjednikom Vlade Đurom Topićem, a nakon toga u skupštinskoj je dvorani održan politički dijalog tijekom kojeg se govorilo o procesu pristupanja Uniji, strateškom razvoju zakonodavstva i politike, kao i o EU programiranju i financiranju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:55