Article_Top_970x250

Sattler razgovarao s Nikšićem, Kojovićem i Konakovićem o izbornom zakonodavstvu

SASTANAK S OPOZICIJOM

Sattler razgovarao s Nikšićem, Kojovićem i Konakovićem o izbornom zakonodavstvu

ožu 17, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter

Veleposlanik Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler je razgovarao o izbornim reformama s opozicijskim liderima SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde.

Sattler je na svom Twitter nalogu objavio fotografije sa Nerminom Nikšićem, Predragom Kojovićem i Elmedinom Konakovićem koji su opozicijski lideri u Federaciji BiH, BiH, odnosno ŽS te napisao da su nastavljeni razgovori i s liderima ovih stranaka.

Tema njihovog sastanka bila je "važnost transparentnih i inkluzivnih procesa prilikom izbornih i ustavnih reformi" koje moraju biti i u skladu s mišljenjem Europske unije.

U veljači je Sattler o izmjenama izbornog zakonodavstva razgovarao s liderima nacionalnih stranaka Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem nakon čega je dobio i kritiku od EUobserver gdje su Toby Vogel i Bodo Weber ocijenili da veleposlanik popušta pred nacionalnim liderima radi brzog rješenja.

Jučer je Sattler razgovarao i s članom Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda prilikom čega su zaključili da je potrebno mijenjati izborni zakon, ali i Ustav BiH.

Promjena Izbornog zakona je pitanje koje već drugo pravi problem u Federaciji Bosne i Hercegovine, a lideri SDA I HDZ-a su održali niz sastanaka na tu temu. U posljednje vrijeme su intenzivirali razgovore, a formirana je i radna grupa koja će se baviti ovim pitanjem.

Dnevnik.ba