Article_Top_970x250

Sattler: Neka Mostar bude inspiracija za cijelu državu

tri poruke

Sattler: Neka Mostar bude inspiracija za cijelu državu

pro 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sattler u Mostaru (Foto: N1)

Šef Delegacije EU u BiH Johan Sattler obratio se medijima skupa sa američkim veleposlanikom u BiH Ericom Nelsonom, u jeku današnjih izbora u Mostaru. Kazao je kako ima tri poruke.

"Sve se čini nemogućim dok se ne uradi, jedan je od najpoznatijih citata Nelsona Mandele. Tako se i za Mostar djelovalo da je nemoguće imati izbore, ali evo nas danas tu i drago mi je što sam tu. To je moja prva poruka", kazao je Sattler.

Dodao je da su svi naredni dani važni kao današnji.

"Druga poruka je da je kao što je važan današnji dan, važan i sutrašnji dan, kao i 28. prosinca. To je moj poziv i apel 35 vijećnika koji će biti izabrani u Gradsko vijeće. To je moj apel njima, da se uhvate u koštac sa problemima i na konkretno djelovanje. Da se što prije formira Gradsko vijeće".

"Moja treća poruka je da iskoristimo Mostar kao inspiraciju, kao zamah za cijelu BiH. Ovom prilikom pozivam sve domaće političare i one koji su odgovorni da odgovore na zahtjeve građana i onih koji žele da vide ovu zemlju na putu ka EU. To je moj poziv na konkretno djelovanje", kazao je, prenosi N1, Sattler danas u Mostaru.

Zahvalio se svima koji su učinili da se izbori održe u fer i demokratskoj atmosferi. Također, iskazao je zahvalnicu svim građanima koji su do sada izašli na izbore i ponovio poziv onima koji nisu da imaju još vremena do zatvaranja birališta.

Dnevnik.ba