StoryEditor
uručena priznanja

Sattler i Nelson postali počasni građani Mostara

Piše N.T.  /  12.01.2022., 11:23h
U Mostaru je danas održana svečana sjednica na kojoj su uručena priznanja za počasne građane Mostara Ericu Nelsonu, veleposlaniku SAD –a u BiH i Johannu Sattleru šefu Delegacije EU i predstavnika EU u BiH. Priznanja su uručili gradonačelnik Mario Kordić i Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća u Mostaru.

Priznanja su uručili gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

Priznanja su im uručena za doprinos u rješavanju dugogodišnjih problema nefunkcioniranja gradske vlasti i održavanju izbora nakon 12 godina.

„Mostar pravi nove standarde u BiH zahvaljujući ovim gostima to je i moguće. Volio bih da smo u punom sastavu ovdje, iako smo jednoglasno odlučili dati priznanja Sattleru i Nelsonu“, kazao je Kordić.

Gradonačelnik Kordić rekao je da je ovo poseban dan u Mostaru, te mu je izuzetna čast ugostiti dva visoka predstavnika.

Nelson i Sattler su se zahvalili na počasnom priznanju. Nelson je naveo kako će se ovime uvijek ponositi, te kako će SAD uvijek biti uz lokalne vlasti kao prijatelji i partneri za napredak Mostara i BiH.

„Velika je čast biti proglašen počasnim građaninom Mostara, te znam da ću uvijek biti dobrodošao u Mostar bez obzira na političke sporove. Istinsku zahvalnost trebam dati liderima koji su pokazali fleksibilnost i odgovornost“, rekao je Nelson.

„Naporan i uspješan rad pokazao je snagu kompromisa i političkog liderstva. Mostar i BiH trebaju napredak kakav je ovdje postignut“, kazao je Nelson.

Šef delegacije i predstavnik EU u BiH Johann Sattler prilikom svog obraćanja citirao je mostarskog pjesnika Aleksu Šantića: „ S Mostarom je sve drugačije, s njim se nikad ne opraštam. Jer, Mostar može napustiti, ali on ne napušta tebe“.

Dodao e kako su ih mnogi upozoravali da se ne miješaju u probleme Mostara , ali to ih nije spriječilo, nego je u konačnici rezultiralo sporazumom.

„Danas je sjajan dan, ispred Gradskih vijećnika smo koji se mogu baviti problemima, a koji su se nakupili za svih 12. godina. Mostar je svima pokazao što se može postići, ako se ima volje za radom i suradnjom. Sada pokušavamo djelovati na reformi Izbornog zakona i izmjenama Ustava“, kazao je Sattler.

Svečanosti su nazočili gotovi svi vijećnici osim zamjenika predsjednika GV-a Velibora Milivojevića (SNSD) i njegovih suradnika.

Dnevnik.ba

19. siječanj 2022 14:01