StoryEditor
sarajevo

Sattler i Murphy na političkom dijalogu s vlastima FBiH

Piše fena  /  19.06.2023., 10:45h

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michael Murphy sutra će u Sarajevu imati susret s predstavnicima vlasti Federacije BiH.

Sastanak veleposlanika EU i SAD-a u BiH sa vlastima Federacije BiH je još jedna prilika kako bi se potvrdila posvećenost EU i SAD-a europskom putu BiH, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.  

Istaknuto je da je dodjela kandidatskog statusa u prosincu 2022. godine bila važna prekretnica za Bosnu i Hercegovinu, ali i poticaj za novoizabrane lidere da s novim zamahom provedu reforme potrebne za pristupanje EU.

Značajne reforme su, navodi se u priopćenju, nužne kako bi zemlja ispunila svih 14 ključnih prioriteta navedenih u Mišljenju Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Sattler i Murphy će se prvo sastati s članovima Vlade Federacije BiH na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem, a planiran je i politički dijalog s predstavnicima Vlade FBiH i Parlamenta FBiH tijekom kojeg će se govoriti o procesu pristupanja EU, strateškom razvoju zakonodavstva i politike, kao i o programiranju i financiranju uz podršku EU i SAD, najavili su iz Delegacije EU u BiH.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:31