StoryEditor

Sattler: "Čović je šampion europskih integracija"

Piše D  /  29.04.2020., 05:04h

- Neminovno se govorilo o pandemiji koronavirsa, a ja sam ranije uručio jedan dio opreme u Vladi HNŽ, što je još jedan od pokazatelja da je EU s vama. Vrlo je važan start ekonomije i spašavanje radnih mjesta. Za pomoć poduzećima i njihovom opstanku osigurali smo više od 17 milijuna eura bespovratnih grant sredstava - izjavio je Sattler te je nagovijestio da će mnogo toga biti plasirano u Hercegovinu, posebno u sektor turizma, koji je bio prvi na udaru.

On je nagovijestio da će pomoć na makrorazini biti osigurana u iznosu od 250 milijuna eura i da će se to moći koristiti za rješavanje neminovnih minusa, odnosno budžetskih deficita. 

- Dotakli smo se teme lokalnih izbora i održavanja izbora u Mostaru, a to je prvi prioritet u mjerama EU, preciziran u 14 zaključaka. Pravo mjesto za dogovor je Parlament BiH, ali postoji i mogućnost koji je predvidjela presuda Suda u Strazburgu - izjavio je on.

Sattler je kazao kako se danas sa svojim mostarskim sugovornikom dotakao i teme europskih integracija.

- Vjerovatno ste vidjeli da je jučer u Predsjedništvu BiH postignut dogovor koji bi mogao rezultirati napretkom. Ovaj proces morao bi biti brži, a dogovorena procedura predviđa da taj proces bude inkluzivan, s uključivanjem što šireg spektra aktera. Pozvao sam gospodina Čovića da bude aktivan sudionik ove inicijative. Predsjednika Čovića poznajem odavno, sjećam se veoma dobro da je on uručio aplikaciju za članstvo u EU i on je jedan od šampiona europskih integracija, na čemu mu zahvaljujem - izjavio je Sattler te pozvao Čovića da bude aktivan sudionik procesa koji se ponovo pokreću.

Dnevnik.ba

 

29. travanj 2024 07:09