Article_Top_970x250

Sastanak županijskih odbora HDZ-a i SDA oko formiranja vlasti u HNŽ-u

nova runda pregovora

Sastanak županijskih odbora HDZ-a i SDA oko formiranja vlasti u HNŽ-u

ožu 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Predstavnici županijskih odbora HDZ-a i SDA Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održali su u ponedjeljak u prostorijama HDZ-a BiH u Mostaru radni sastanak o uspostavi vlasti u toj županiji.

- Razgovarali smo o načelima iz naših programskih smjernica, dovršetku procesa konstituiranja rukovodstva Skupštine, imenovanju mandatara, te o pitanju legitimnog predstavljanja, odnosno izbora u srpskom klubu kojeg ne želimo ostaviti po strani - kazao je novinarima član ŽO HDZ-a BiH Tomislav Martinović, prenosi Fena.

- Želimo imati imenovanog i predsjednika kluba i zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda - dodao je Martinović i izrazio nadu da će od SDA dobiti potporu za navedena imenovanja.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Edin Mušić kazao je kako je politički savjet SDA detaljno razmotrio dokument o programskim smjernicama kojeg im je HDZ BiH uručio 19. veljače 2019. te kako su u potpunosti zainteresirani za prvu stvar koja je tu naznačena, a to je podizanje kvalitete življenja u HNŽ-u.

- Određena pitanja imaju svoje dileme, posebice pitanje konstitutivnosti, a danas nam je pojašnjeno na što se mislilo, i to je tema višestranačkog učešća u budućoj vladajućoj većini - kazao je Mušić i istaknuo kako je SDA zainteresiran za jedan početni korak, a to je uspostava kolegija unutar Skupštine HNŽ-a.

- Imamo jednu pojavu koja do sada nije bila prisutna da odmah u startu nismo definirali predsjedavanje, odnosno dopredsjedavanje Skupštinom. To je jako važno u razvoju daljnjih političkih razgovora i mislim da ćemo već u narednih sedam dana unutar SDA uraditi jedan dokument o tome kako mi vidimo što treba uraditi u tom partnerstvu u narednom mandatnom razdoblju da bi se podigla kvaliteta življenja - kazao je Mušić.

Naredni sastanak županijskih predstavnika HDZ-a i SDA dogovoren je za utorak, 19. ožujka, u 15 sati u prostorijama SDA u Mostaru kada će se nastaviti politički razgovori oko formiranja vlasti.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250