Article_Top_970x250

Sastanak u Aluminiju: Uskoro će biti poznati odgovori radnika na anketu

došli čović i miličević

Sastanak u Aluminiju: Uskoro će biti poznati odgovori radnika na anketu

kol 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Radnicima je ponuđena anketa u kojoj se trebaju izjasniti o tomu žele li nastaviti raditi ili će tražiti otkupnine i zaključiti ugovore...

Čelnik HDZ-a BiH i ministrica financija Federacije BiH, Dragan Čović i Jelka Milićević, stigli su u Aluminij na sastanak s Upravom i predstavnicima sindikata.

Naime, danas bi ugašena mostarska tvornica trebala biti načisto s podacima o tome koliko ljudi želi nastaviti rad u tvornici koja već duže od mjesec dana ne radi zbog isključenja s električne mreže.

Radnicima je ponuđena anketa u kojoj se trebaju izjasniti o tomu žele li nastaviti raditi ili će tražiti otkupnine i zaključiti ugovore s tvornicom. Za sada, nema službenim podataka o rezultatima ankete, a zna se samo da su prvih dana nakon gašenja neki odlučili podići sidro.

Poticaj i drugima na odlazak mogla bi biti i najava da će plaće u Aluminiju biti umanjene za 50 posto te da bi se pokretanje pogona trebalo održati u fazama. Prva faza je, za koju je potrebno 20 milijuna KM, predviđena za početak rujna.

Dnevnik.ba