Article_Top_970x250

SASTANAK S PREMIJEROM Most i SDP idu, Škoro se drži procedure, pričekat će poziv

KLJUČNI IZAZOVI PRED HRVATSKOM

SASTANAK S PREMIJEROM Most i SDP idu, Škoro se drži procedure, pričekat će poziv

srp 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Premda Most ide na sastanak, Nikola Grmoja kaže da je to "Plenkovićev folklor" i da "nema stvarne volje da se sasluša opozicija".

Zvat će ih kako bi “razgovarali o njihovu viđenju ključnih izazova koji su pred Hrvatskom”. Najavili su tako iz Vlade sastanak premijera Plenkovića i svih parlamentarnih stranaka zbog predstojeće gospodarske krize koji bi se trebao održati sljedećeg tjedna, a tko će se i hoće li se itko uopće na brifing odazvati, Večernji list je provjerio upravo one koje će se pozivati.

Neki još nisu sigurni, drugi se već pripremaju, a treći neće sigurno dok im se ne uputi službeni poziv.

Iz SDP-a su potvrdili da na sastanak sigurno dolaze.

"U idućim ćemo danima odlučiti tko će točno ići, ali v.d. predsjednika stranke Zlatko Komadina već je kazao da SDP dolazi", rekli su u stranci, a na pitanja hoće li odmah donijeti i neke prijedloge, kažu da će prvo vidjeti koje će se teme točno “pokriti” pa nakon toga odlučiti o naglascima.

Da treba ići "korak po korak", smatra koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Fokusa i Pametnog.

"Ovo nisu teme oko kojih se na temelju članka u novinama može bilo što reći. Postoje elementarna demokratska pravila i standardi, prvo se treba vidjeti tko je mandatar za sastavljanje Vlade, onda se ona mora formirati, nakon čega se upućuje službeni poziv u kojem stoji tko, koga, s kojim ciljem i zašto poziva, nakon toga mi možemo dati odgovor dolazimo li", rekla je Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom.

Što se Mosta tiče, oni idu, rekao je  politički tajnik stranke Nikola Grmoja.

"Ovaj je sastanak Plenkovićev folklor, stvarne volje da se sasluša opozicija nema. Mi ćemo svakako predložiti opet moratorij na kamate i kredite, što se on nije usudio uvesti jer ne želi sukob s bankama", rekao je Grmoja.

Iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore rekli su da bi se oni "držali procedure".

"Poziv na sastanak nismo primili, kad ga dobijemo, na njega ćemo se i očitovati", rekli su iz Domovinskog pokreta.

Dnevnik.ba