Article_Top_970x250

SASTANAK PUTINA I DODIKA: Razgovarano o zajedničkim projektima Republike Srpske i Ruske Federacije

gospodarski forum u sanskt petersburgu

SASTANAK PUTINA I DODIKA: Razgovarano o zajedničkim projektima Republike Srpske i Ruske Federacije

svibnja 25, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Upoznao sam ruskog predsjednika s projektima usmjerenim na slabljenje Republike Srpske i ogromnim izdavanjima Amerikanaca za medije i program sprečavanja ruskog utjecaja - rekao je predsjednik Srpske za RTRS.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodik je izjavio za RTRS, nakon sastanka, da Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma.

Predsjednik Srpske je uputio Putinu poziv da posjeti Banja Luku, a sam sastanak je protekao u atmosferi prijateljstva i razmjeni mišljenja o političkoj i gospodarskoj situaciji u Srpskoj, BiH i regiji.

- Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj - izjavio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao kako je na današnjem sastanku razgovarano i o dosadašnjoj i budućoj suradnji Republike Srpske i Ruske Federacije. On je rekao kako je razgovarano o novim projektima koje bi trebalo otpočeti, prije svega o rekonstrukciji dvije termoelektrane i pomoći u nabavci helikoptera za potrebe Civilne zaštite Republike Srpske.

Dodik je zahvalio Putinu za sve što je Rusija učinila na gospodarskom i političkom planu kako bi zaštitila bazične interese Republike Srpske.

- Upoznao sam ruskog predsjednika s projektima usmjerenim na slabljenje Republike Srpske i ogromnim izdavanjima Amerikanaca za medije i program sprečavanja ruskog utjecaja - rekao je predsjednik Srpske za RTRS.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250