StoryEditor
reakcija

Sastanak Predsjedništva VSTV-a BiH i OSA-e bio je isključivo službenog karaktera

Piše fena  /  24.09.2021., 16:07h
Sastanak Predsjedništva VSTV-a BiH i OSA-e bio je isključivo službene prirode i službenog karaktera, priopćio je danas VSTV povodom informacija objavljenih u pojedinim medijima vezano za sastanak Predsjedništva Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV BiH) i direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osmana Mehmedagića i suradnika.

Kako je navedeno sastanak Predsjedništva VSTV-a BiH i direktora OSA-e Osmana Mehmedagića sa suradnicima je organiziran po prijemu Informacija/dokumenta od OSA-e i na prijedlog za održavanje sastanka s rukovodstvom VSTV-a BiH upućenog od OSA-e.

U ime Predsjedništva VSTV-a BiH sastanku, 9. lipnja  2021. godine u prostorijama VSTV- BiH, su prisustvovali predsjednik VSTV-a BiH Halil Lagumdžija i potpredsjednica VSTV-a BiH Sanela Gorušanović-Butigan. Potpredsjednica Biljana Simeunović je bila opravdano odsutna.

Nakon sastanka predsjednik Lagumdžija je obavio konzultacije s članovima Predsjedništva VSTV-a BiH te je navedene Informacije proslijedio glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH i glavnoj disciplinskoj tužiteljici Ureda disciplinskog tužitelja jer su iste sadržavale podatke o eventualno protupravnim radnjama nositelja pravosudne dužnosti, odnosno podatke koji su imali obilježja disciplinskog prekršaja - navode iz VSTV-a.

"Predsjednik Lagumdžija je također na prvoj sjednici VSTV-a BiH koja je održana nakon sastanaka s predstavnicima OSA-e, pod točkom Dnevnog reda „Informacija o aktivnostima predsjednika“ informirao članove VSTV-a BiH o održavanju sastanaka s direktorom OSA-e i njegovom sadržaju."

U vezi s navedenim, VSTV BiH želi istaći da je sastanak bio isključivo službene prirode i službenog karaktera i da su bilo kakve konotacije koje se pridaju ovom sastanku u pojedinim medijima netočne, navedeno je u priopćenju VSTV-a.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:12