StoryEditor

Sastanak o izradi plana upravljanja otpadom Posavske županije

Piše D  /  05.04.2019., 04:04h

Izrada plana dio je projekta "Izrada županijskih planova upravljanja otpadom", koji je financijski podržao Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, a implementirat će ga Regionalni centar za okoliš za središnju i istočnu Europu - Ured za BiH (REC BiH).

Plan upravljanja otpadom prezentirala je projekt menadžerica REC-a BiH Sabina Jukan koja je izrazila nadu da će se kroz godinu dana, u suradnji sa svim zainteresiranim stranama u oblasti upravljanja otpadom, dobiti kvalitetan dokument, neophodan za poboljšanje stanja u toj oblasti, prenosi Fena.

Dokument će služiti kao osnova za povlačenje financijskih sredstava Europske unije, te koristiti lokalnim zajednicama, komunalnim poduzećima i županijskoj vladi.

Suradnja na projektu između županijskog Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša i REC-a BiH započela je potpisivanjem sporazuma o suradnji, kojim se Ministarstvo obvezalo da će aktivno sudjelovati u izradi plana upravljanja otpadom te županije.

"To je dokument koji ćemo izraditi u sljedećih 12 mjeseci, a koji je neophodan za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije", izjavio je županijski ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Anes Osmanović i dodao kako će u izradu biti uključene sve relevantne institucije županije, općina, komunalnih službi i ministarstava.

Dodao je kako bi izradom ovog plana, nakon što ga izrade i ostale županije, od sljedeće godine s obližnjim općinama i institucijama mogli otvoriti pitanje izgradnje zajedničke regionalne deponije.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:41